• 1982

  Nyt band på vej. "Og Fanden dukked' op og sagde ja'"

  Folk-rockgruppen Kræn Bysteds bliver opløst efter mange års virke, og Lars Lilholt samler musikere for at indspille sange i eget navn.

  I juni bliver "Og Fanden dukked' op og sagde ja" indspillet i dagligstuen på kollektivet Vandstedgård i Ans. Blandt musikerne, som bor i telte på gårdens græsplæne, er gamle medlemmer fra Kræn Bysteds og kammerater fra Lars Lilholts eget kollektive miljø.

   

 • 1983

  19 koncerter i løbet af 22 dage.

  Efter gode anmeldelser af "Og Fanden dukked' op og sagde ja" tager Lars Lilholt på turné med et nyt band. Udover Lars Lilholt består bandet af: Kristian Lilholt (orgel og synthesizer), Tine Lilholt (fløjte), Gert Vincent (slagtøj og guitar) og Tommy Kejser (bas).

  I løbet af 22 dage giver bandet 19 koncerter. På Roskilde-festivalen får Lars Lilholt Band sit helt store gennembrud. Bandet har formået at tilføre mere rock og energi til musikken, og publikum er begejstret.

 • 1984

  "Jens Langkniv."

  I maj udkommer "Lars Lilholt Band" - et album som senere bliver kendt under navnet "Jens Langkniv." Sangene har en meget akustisk lyd og er indspillet i et privat hjem i Nordjylland.

  Efter pladeudgivelsen tager Lars Lilholt Band igen på turné - denne gang bliver det til 50 koncerter i både Danmark og i udlandet

 • 1985

  Dalton-eksperimenter.

  Lars Lilholt begynder at eksperimentere med Dalton-trioen. Selvom samspillet med Allan Olsen og Johnny Madsen ikke resulterer i en Dalton-pladeudgivelse, får det stor betydning for Lars Lilholts arbejde med det næste Lilholt Band album (”Portland”).

 • 1986

  Sangen "Kald det kærlighed" bliver født. "Portland" udkommer.

  Med Finn Olafsson som producer indspiller bandet "Portland." Lyden flyttes væk fra det folk'ede, men ikke i en entydig retning, som anmelderne kan sætte navn på, da albummet udkommer. "Kald det kærlighed" (pladens 6. nummer) bliver senere et af de mest spillede numre i Danmark.

  Jens Ove Friis tilbyder bandet en kontrakt på fire fremtidige plader og bliver Lars Lilholt Bands faste pladedirektør og tætte samarbejdspartner fremover.

 • 1987

  Klaus Thrane kommer til.

  Arbejdet med et nyt album begynder (”I en sommernat”). Sammen med producer Niels Torp får bandet igen ændret musikken, og denne gang bliver der plads til den elektriske guitar. Gert Vincent får jobbet som el-guitarist, og Klaus Thrane bliver ny mand på trommer.

 • 1988

  I en sommernat” udkommer. ”Dansen går” - første nummer på hitlisten.

  I marts udkommer albummet ”I en sommernat,” og med singlen ”Dansen går” får Lars Lilholt Band sit første nummer på hitlisten.

 • 1989

  ”En gang drog vi ud for at slå tiden ihjel.” Lars Lilholt Band i Tunesien for at optage de første musikvideoer.

  Med Nils Torp på sidelinjen blomstrer Lars Lilholts kreativitet. En ny række sange bliver klar, og bandet tager til Tunesien for at optage sine første musikvideoer.

  Albummet ”En gang drog vi ud for at slå tiden ihjel” udkommer i foråret, og selv om musikvideoerne får en kølig modtagelse, er både anmeldere og publikum begejstret for musikken

 • 1990

  Opløsningstendenser i bandet. Tommy Kejser bliver manager, og Tom Bilde kommer til. Albummet ”Kontakt” udkommer.

  Der er uro i bandet. De enkelte medlemmer er så småt begyndt på andre projekter, da pladeselskabet foreslår en live-udgivelse. Efter en omrokering i bandet – Tommy Kejser bliver manager, og Tom Bilde kommer til – lykkes det at redde bandet fra at blive opløst.

  Live-albummet ”Kontakt” udkommer og bliver bandets hidtil største sællert. Sangen ”Kald det kærlighed” fra 1986 bliver nu et kæmpe hit.

 • 1991

  ”Med natten mod vest” udkommer. Guldplade og 80 koncerter!

  Billy Cross bliver hyret som producer på bandets album ”Med natten mod vest.” Musikken bliver mere umiddelbar og mindre arrangeret, hvilket også kan tilskrives bandets nye mand, Tom Bilde, som har rødder i rockabilly og rock’n roll.
  Det pladekøbende publikum er begejstret. Det nye album udløser en guldplade, og bandet starter en turné, der kommer til at runde de 80 koncerter!

 • 1992

  Pause efter 2 1/2 års turné. Det første Dalton-album udkommer.

  Der er bred enighed i bandet om at holde en pause efter 2 1/2 års turné. Lars Lilholt genoptager trio-projektet med Johnny Madsen og Allan Olsen, og sidst på året udkommer det første Dalton-album.

 • 1993

  Nyt materiale prøves af. Opsamlingsalbummet ”Kald det kærlighed” udkommer.

  Bandet mødes efter pausen og holder en 10-dages turné for at afprøve en større mængde nyt materiale. 12 sange bliver udvalgt til bandets kommende album ”Kong Pukkelrygs Land”.

  I oktober udkommer opsamlingsalbummet ”Kald det kærlighed”.

 • 1994

  "Kong Pukkelrygs Land" og "Et ekko af sommer."

  I løbet af vintermånederne indspiller bandet albummet "Kong Pukkelrygs Land." Kristian Lilholt har skrevet flere af melodierne, og Lars Lilholt, Tom Bilde og Kristian Lilholt producerer pladen i fællesskab.

  ”Kong Pukkelrygs Land” bliver såvel en anmelder- som en publikumssucces. Under den efterfølgende turné bliver ”Et ekko af sommer” optaget – et live-album, som kommer til at sælge over 70.000 eksemplarer! ”Onkel Christian” bliver årets helt store synge-med-sang.

 • 1995

  I slipstrømmen af de to succesfulde udgivelser i 1994 fortsætter turnéen. Det bliver til i alt 53 koncerter rundt i Danmark.

 • 1996

  Koncert på Rådhuspladsen i København med 40.000 tilskuere! Nyt album på vej.

  I forbindelse med Roskilde Festivalen giver bandet koncert på Rådhuspladsen i København. 40.000 tilskuere møder frem!

  Bandet gennemfører i alt 51 koncerter – samme niveau som året før.

  I efteråret går Lars Lilholt Band igen i studiet for at optage et nyt album (”Masai”). Denne gang er Jens Rugsted producer.

 • 1997

  ”Masai” - dobbelt platin og det mest solgte dansksprogede album.

  Albummet ”Masai” udkommer i marts og ryger direkte ind som nummer 1 på Danmarks officielle hitliste. ”Masai” udløser dobbelt platin og bliver den mest solgte dansksprogede CD’er dette år.

 • 1998

  ”Gi’ det blå tilbage.” Firdobbelt platin for 200.000 solgte eksemplarer!

  I starten af året udkommer dobbelt-CD’en ”Gi’ det blå tilbage.” Udover en del live-numre indeholder albummet genindspilninger af det bedste materiale fra perioden 1983 til 1997.

  Pladeudgivelsen følges op af ikke mindre end 60 koncerter! Da året går på hæld, står det klart: ”Gi’ det blå tilbage” er årets mest solgte album, og bandet modtager firdobbelt platin for over 200.000 solgte eksemplarer!

 • 1999

  ”Kald det kærlighed” – den næstbedste popsang i det 20. århundrede. Nyt materiale prøves af på sommerturnéen.

  En meningsmåling foretaget af Sonar og Jyllandsposten viser, at danskerne regner ”Kald det kærlighed” for den næstbedste popsang i det 20. århundrede.

  På sommerturnéen spiller bandet hver aften nye sange som en del af forberedelserne til et kommende album (”Gloria.”).

 • 2000

  Bandet fortsatte arbejdet med Lars' nye sange i løbet af år 2000, som igen førte det efterhånden 20 mand (m/k) store cirkus rundt til ca. 60 danske byer. Et talstærkt publikum fik denne sommer lejlighed til at stifte bekendtskab med (og synge med på!) mange af de sange, der i februar 2001 udkom  på 'GLORIA', bandets første studiealbum i 4 år.

 • 2001

  ”Gloria.” 50.000 eksemplarer solgt på 3 dage.

  I februar udkommer albummet ”Gloria.” Salget går forrygende, og efter 3 dage er der solgt over 50.000 eksemplarer!  

  Med ”Gloria” cementerer Lars Lilholt Band sin position som en af dansk musiks absolutte sværvægtere. Turnéen trækker et rekordstort publikum, og sidst på året kan pladeselskabet overrække bandet dobbelt platin for et salg på 100.000 cd’ere

 • 2002

  Koncerter med Rasmus Lyberth. Nyt album på vej.

  Bandet fortsætter samarbejdet med Rasmus Lyberth, og i foråret udkommer singlen "Når glæden stråler."  Rasmus Lyberth deltager også på årets sommer-koncerter, som både anmeldere og publikum tager godt imod.

  I efteråret har Lars Lilholt en stribe nye personlige sange klar til indspilning. Han påtager sig selv opgaven at producere bandets kommende album, som bliver navngivet efter den gådefulde ægyptiske dronning "Nefertit".

 • 2003

  Nefertiti"- Nr. 1 på Danmarks officielle hitliste.

  Albummet "Nefertiti" udkommer i marts og ryger direkte ind på en solid 1. plads på Danmarks officielle hitliste. Lars Lilholt Band viser endnu engang, at det favner vidt i både stil og genre. På det nye album er den klassiske rocklyd blandet med et virvar af andre instrumenter som fløjte, banjo, mandolin, harpe, mandola, drejelire, hammerdulcimer, bratsch og violin.

  Salget af "Nefertiti" udløser en guld-plade, og i løbet af sommeren turnerer bandet rundt i det ganske land.

 • 2004

  "De instrumentale" og "Den 7. dag." Lars Lilholt modtager priser fra Danish music awards.

  I starten af året er bandet aktuelt med et utraditionelt album, som kun indeholder instrumental musik. "De instrumentale" er en samling af 16 numre, hvor det ældste går helt tilbage til Lars Lilholts tid med Kræn Bysteds.

 • 2005

  Kristian Lilholt forlader bandet. "De lyse nætters orkester" udkommer, og H.C. Röder og Eskild Dohn kommer til.

  I januar vælger Kristian Lilholt at forlade Lars Lilholt Band, da han fremover vil satse 100% på sin solokarriere . Bandet mister dermed en af de bærende kræfter, som har bidraget væsentligt til orkesterets udvikling.

 • 2006

  "Storyteller 1" - Lars Lilholts første solo-album.

  De lyse nætters orkester fortsætter turnéen. H. C. Röder og Eskild Dohn finder deres pladser i bandet, og til koncerterne anvender orkesteret nu en helt ny scenografi med avanceret lysdesign.

  I efteråret starter optagelserne til Lars Lilholts første solo-album "Storyteller 1". Horsens Ny Teater lægger hus til, og på to koncertaftner bliver 40 stille og meget nærværende Lilholt-sange indspillet foran et live-publikum.

 • 2007

  Tine Lilholt stopper efter 23 år i bandet. Lars Lilholt i det Kongelige Teater med ”Hvidsten kro”.

  Fløjtenisten Tine Lilholt stopper i bandet efter 23 års virke. Fløjten har været et centralt element i bandets lyd, og Lars Lilholt og Gert Vincent er nu de eneste tilbageværende medlemmer fra bandets oprindelige konstellation.

 • 2008

  ”Smukkere med tiden” og ”Jokerne”.

  I starten af februar udkommer ”Smukkere med tiden.” Anmeldelserne er blandede – fra 6 stjerner i BT til 2 stjerner i Ekstrabladet - men allerede efter en uge har albummet solgt til guld.”Smukkere med tiden” får tre uger som nr. 1 på Top40.

  ”Victoria” og ”Jeg bliver smukkere med tiden” bliver nye slagkraftige sange på årets sommerturné, som også denne gang kommer rundt i hele landet.

 • 2009

  ”Den hvide dværg” – bandets første album, som kun kan downloades.  Dalton-trioen vender tilbage efter 17 år, og ”Tyve-Ti” udkommer.

  Til årets koncertserie bliver en ny sceneopbygning kørt i stilling. Bandet anvender nu mange plateauer, og lyssætningen bliver forbedret, så den understøtter musikken fuldt ud. Lars Lilholt Band kender sin styrke: at skabe stemningsmættede totaloplevelser, der trækker publikum igennem hele følelsesregistret.

 • 2010

  Dalton-turné og eksklusive Lilholt Band koncerter. Lars Lilholts selvbiografi ”Drømme og dæmoner” udkommer.

  Dalton-succesen fra året før fortsætter. I kølvandet på albummet ”Tyve-ti” følger en lang række koncerter, som bliver udsolgte på rekordtid.

  For at give plads til Dalton-projektet, må Lilholt Band reducere antallet af live-optrædner.  

 • 2011

  Stor turné hele sommeren med Copenhagen Drummers, vinderne af DRs talent 2010. En 
  forrygende syntese af trommedrengene og Lilholt band trækker fulde huse. HC Røder har 
  forladt Lilholtband og erstattes af Kristian Fogh der lynhurtigt finder sin plads i bandet med 
  sit fantastiske spil.

   

 • 2012

  Året starter med en lang række nytårskoncerter med Lars Lilholt Band og Danmarks Radios
  underholdnongsorkester dirigeret af David Firman.
  Sommerturen bliver igen med Cph Drummers og koncerten i Odense optages til DVD. i
  efteråret kommer albummet Stilheden bag støjen der hurtigt sælger til Guld.
  Den nye cd præsenteres på en akustisk tur med Lars, Gert, Kristian og Eskild.

 • 2013

  Bandet fejrer sit 30 års jubilæum med en stor sommerturne med fire kvindelige gæstesolister.
  Den dansk palæstenensiske trommespiller Simona Abdallah, operasangeren Laura Flensted
  Jensen, rocksangeren Pia Trøjgaard og det tidligere bandmedlem Tine Lilholt på tværfløjten.
  Eskild melder fra til årets tur. Koncerten i kolding optages til DVD.

  I oktober udkommer det firdobbelte album Manifest der samler op på Lars Lilholts 40 år
  lange karriere. En akustisk duotur rundt i landet med Kristian markerer udgivelsen og både
  sangen I skyggen af de første drømmespor i en duet med Christian Hjelm og Julenat i Bethlehem
  spilles flere gange i TV.

 • 2014

   

  På årets turne landet rundt er der debut til Saxofonisten og klarinettisten Marika Thinggaard Andersen, der fra første koncert på Portalen falder til i gruppen. 

  Tom , Gert , Kristian og Lars bruger endnu engang Pia Trøjgaard og Laura Flensted som kor.

  I foråret udgives den dobbelte koncert dvd ”De lyse nætters orkester #2 & #3. I fem uger i april og maj ligger den nr 1 på ifpi´s salgsliste over koncert dvd´er.

  Sommerlandet beriges med 21 koncerter. Heriblandt de traditionelle kæmpeevnts på Mejlgaard og i Karup.

  Derudover har Lars og Kristian dog en lang duotur i oktober.

  Bandet indspiller musikvideo til Jelling Festival der frigives 1. Dec. 

   

 • 2015

  Tekst er på vej

Tekst om bandet