GENERATIONSMØDE I KIRKEN
Shaka Loveless og Lars Lilholt tager i efteråret 2016 på fælles tour rundt i Danmark. De to spillemænd vil med hver deres guitar invitere publikum inden for til en anderledes koncertoplevelse, der byder på både musikalske nyfortolkninger, historiefortælling og et dyk ned i begges bagkatalog.

Shaka Loveless og Lars Lilholt mødte hinanden i Tv2s Toppen af Poppen i 2015, hvor de havde succes med at fortolke hinandens sange med indlevelse og stor opfindsomhed. Til sammen repræsenterer de to generationer fra Silkeborg-egnen, som giver et godt udgangspunkt for den musikalske udveksling, som koncerterne vil have sit omdrejningspunkt i.

Om deres første møde siger Lars Lilholt:
“Vi faldt hurtigt i hak under optagelserne til Toppen af Poppen. Blandt andet grinede vi en del sammen - og det er jo ikke så skidt. På trods af aldersforskellen swinger vi sammen  og Shaka skriver på dansk - det kan jeg li - teksterne er vedkommende og ’Tomgang’, som jeg satte mig rigtig meget ind i, er en smuk smuk sang om venskab.”

De to mænds venskab og musikalske udveksling kan i første omgang opleves akustisk i Danmarks 4 største byer til efteråret. Her vil de 2 mænd med 2 mikrofoner og 2 guitarer indtage kirkerummene med sange, der har historierne i centrum. 

Og det er netop glæden ved musikken og historiefortællingen, der binder de to sammen. Om samarbejdet forklarer Shaka Loveless:

“Vi er begge to spillemænd og historiefortællere. I vores samtaler kan jeg genkende den samme spilleglæde og fortællelyst, som jeg selv har. Lars er et meget behageligt menneske, med en en utroligt stor sangskat. Og jeg synes man kan høre denne interesse for mennesker og historier på fornemste vis i Lars' lyrik! ”

Musik, der swinger, har ingen alder
Shaka Loveless og Lars Lilholt er begge folkesangere fra hver deres generation, der kan tale med publikum direkte ud af posen. De glæder sig begge rigtig meget til at spille sammen i kirkerne. Om samarbejdet med Shaka Loveless fortæller Lars Lilholt:

”Jeg kan godt lide hans sociale engagement og hans arbejde med det danske sprog. Og så er jeg glad og beæret over at han vil turnere landet rundt med en folkesanger på alder med hans far. Men musik der swinger har ingen alder – heldigvis”.

Publikum kan allerede nu begynde at glæde sig til de akustiske koncerter i kirkerne, der uden tvivl vil indeholde klassikere som ’Tomgang’ og ‘Kald det kærlighed’. I kirkens fantastiske rum får man foræret en alvor og en påmindelse om historien, forgængeligheden og det uforklarlige, som begge kunstnere sætter stor pris på.